PRENOR Kertészeti és Parképítő Kft.

A kosár üres.
Kosár megtekintése

Faiskolánkról

Díszfaiskola 

Díszfaiskolai termelésünket 1949-ben kezdtük akkor még Szombathelyi Kertészeti Vállalat név alatt, majd a privatizáció után PRENOR Kft. néven folytattuk tovább. Közel 240 ha bruttó területen több mint 800 féle dísznövényt termesztünk a szaporítóanyag mérettől a többször iskolázott koros, kifejlett teljes díszértékkel bíró növényekig.  A magas minőségű termékek előállításához megfelelő felkészültségű szakemberekkel rendelkezünk. Kiemelt feladatként kezeljük a növényvédelmet, faiskolánkból csak kártevő és kórokozómentes áru kerülhet ki. Nagy súlyt fektettünk saját fajták előállítására is. Társaságunknak 15 államilag elismert fajtája van jegyezve. 

  

Szaporítóanyag termelés

Jelenleg kb. 1,7 ha-on (0,5 ha zárt tér (üvegház, fűtött és fűtetlen fólia) és 1,2 ha szabadföldi terület) folyik a faiskolában szaporítóanyag előállítás, de további területbővítő fejlesztések vannak folyamatban.  Elsősorban fenyőfélék, lomblevelű és örökzöld cserjék és oltvány fenyők szaporításával foglalkozunk a cellás illetve cserepes méretben. A teljes szaporító kapacitásunk 1,2 millió növény/év, mely mennyiségnek kb. a 60%-át kívánjuk értékesíteni. Egyedi igény alapján is vállaljuk szaporítóanyag előállítását szerződés alapján.

 
 

Konténeres termesztés

Konténertelepünk mérete jelenleg 11,2 ha, melyen a 2 l-estől a 90 l-es konténer méretig termesztünk faiskolai növényeket. Az elmúlt években jelentős beruházásokat hajtottunk végre a konténeres termesztésben és további fejlesztéseket is tervezünk, melyek elsősorban a vásárlók jobb kiszolgálása érdekében történik.

 
 

Szabadföldi termesztés

Jelenleg kb 220 ha szabadföldi területtel rendelkezünk. Az 1xi növényektől kezdve a többször iskolázott nagy fákig bezárólag rendkívül nagy méret és fajtaválasztékban állítunk elő növényeket. Két patak, a Gyöngyös és a Perint, folyik keresztül a területen, így valamennyi szabadföldi táblánk öntözhető.  Nagy előnyünk, hogy az összes földterületünk egyben van, amely hatékonyabbá teszi a termesztési és szállítmányozási munkánkat.  Rendelkezünk egy olyan csöpögtető öntözéssel ellátott támrendszerrel, melynek segítségével képesek vagyunk arra, hogy a kiszedett nagyméretű labdás fákat akár hónapokig is minőségromlás nélkül tároljuk. Így a nyári időszakban, szezonon kívül is tudunk biztosítani ilyen növényeket, illetve előzetes megrendelés esetén a nyári parképítési munkákhoz igényelt növényeket elő tudjuk készíteni.

Amennyiben nagyobb mennyiségű növényre van szüksége, látogasson el hozzánk, tekintse meg faiskolánk aktuális kínálatát, kérje ajánlatunkat!

Cégünk a Díszfaiskolai termesztés, értékesítés, Parkfenntartás tevékenységi köröket az EN ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer alapján végzi!

 
  
 
 
 


PRENOR faiskola nagyobb térképen való megjelenítése

 

Vissza


Facebook