PRENOR Kertészeti és Parképítő Kft.

A kosár üres.
Kosár megtekintése

Gyümölcs- és szőlőtermesztés

Gyümölcs- és szőlőtermesztés

Állókultúrák termesztéstechnológiája a megfelelő termőhely, a telepítendő faj és piacképes fajta kiválasztásával, a terület előkészítésével és a biztos forrásból származó, egészséges szaporítóanyaggal kezdődik. A technológia egymással szoros kölcsönhatásban levő elemei csak ezután következnek. Fenntartó táplálásánál alapvető szempont a talaj- és a levél tápelem tartalmának ismerete. A kijuttatandó tápanyag mennyiségét a megkívánt termésátlag és az ültetvény kondíciója alapján határozzuk meg. A termés minősége szempontjából a K/Ca arányra kell különös gondot fordítani.

Alapkezelés

Telepítéskor a talajtani szakvélemény alapján célszerű a talaj tápanyagtartalmát a megfelelő szintre feltölteni. Öntözéstől függetlenül is egyenletes és folyamatos tápanyagellátást tudunk biztosítani a burkolattal védett, szabályozott tápanyagleadású műtrágya, az Agroblen használatával.


Mit jelent a szabályozott tápanyag leadás?

 

Tápoldatozás

Minden Agrolution műtrágya vízben oldva foszforsavat szabadít fel. Ez nagy mértékben csökkenti a víz pH-ját, a tápelemek könnyebben felvehetővé válnak és az öntözőberendezés tisztán tartásában is szerepet játszik. Egyes összetételeinek kalciumtartalma a növény fejlődési fázisainak igényéhez igazított.

 

 

 

Lombtrágyázás

Ha nincs lehetőség tápoldatozásra, vagy a gyökereken keresztül történő tápanyagfelvétel akadályozott (pl.: hideg, levegőtlen talaj stb.), esetleg mikroelem hiánytüneteket kell orvosolni, a lombtrágyázás nyújthat megoldást. Az Agroleaf Power műtrágya a makroelemek mellett az összes mikroelemet is tartalmazza és alkalmas lombon át történő kijuttatásra. Magas pH melett is maradék nélkül oldódik, szabadalmaztatott technológiája révén stabil kelátokat képez és a legtöbb növényvédő szerrel keverhető (kivéve kéntartalmú szerek).

Szaktanácsadásért hívja Mágori Tibort  a +36 20 536 9800 telefonszámon.

Vissza


Facebook