PRENOR Kertészeti és Parképítő Kft.

A kosár üres.
Kosár megtekintése

Mit jelent a lassított tápanyagleadás?

A lassított tápanyag-leadási jellemzőkkel rendelkező műtrágya az azonnal elérhető nitrogénformák és a lassan feltáródó nitrogénláncok kiegyensúlyozott keverékét tartalmazza. Így biztosítható a folyamatos és kiegyensúlyozott tápanyagellátás hosszabb időtartamokra. A lassan feltáródó nitrogén felszabadulása a talajélettől (mikrobiológiai aktivitás), a talajhőmérséklettől és az öntözés intenzitásától függ.
A nitrogénfeltáródás már 5 oC felett végbemegy, és a hőmérséklet emelkedésével fokozatosan gyorsul a folyamat. A hatástartam végén a kezelés szükség esetén megismételhető.
Az Osmoform lassított feltáródású, szemcsés, pormentes műtrágya. A készítményben megtalálható az összes makro- és mikroelem, amelyek kb. 8-10 hét alatt táródnak fel.
A Sierraform műtrágya és a Scotts Díszpark műtrágyacsalád egyes típusai a gyepek tápanyag-utánpótlásához kifejlesztett, egyenletesen kis (0,7 - 1,4 mm) szemcseméretű, lassított feltáródású készítmények. Változatos összetételük miatt az igényekhez mindig alkalmazkodó táplálást nyújtanak a gyepek rövidebb életszakaszaihoz, pl. gyökérfejlődés, intenzív növekedés, stresszhelyzetek stb. Az apró műtrágya szemcsék ideálisak még az egészen alacsonyan vágott gyepeknél is, pl. golfgreen-eknél. Ez a típusú műtrágya a kiszórás után már egy nappal szinte észrevéthetetlenül eloszlik a fű levelei között, a szennyeződés vagy a perzselés veszélye minimális.

Vissza


Facebook