PRENOR Kertészeti és Parképítő Kft.

A kosár üres.
Kosár megtekintése

Fűmag

Everris Landscaper Pro (Scotts Díszpark) fűmagkeverékek
 
Fűmagkeverék-választékunkat erős növekedésű, mutatós, nemesített fűfajtákból állítottuk össze, amelyek megfelelnek az Everris szigorú minőségi követelményeinek. Az egyedülálló összetételek alkalmazkodnak ahhoz az alapvető szabályhoz, hogy a megfelelő helyre a megfelelő fűmagkeveréket válasszuk. Az Everris négy különböző összetételű fűmagkeveréket kínál a Landscaper Pro termékcsaládon belül, eltérő körülményekre, a lehető legjobb eredmény érdekében.
 
 
Everris Landscaper Pro  Sun & Shade fűmagkeverék


A fényviszonyok nagymértékű különbsége bizonyos fűfélék számára kedvezőtlen. Ilyen esetben az Everris landscaper Pro Sun & Shade fűmagkeverék a megoldás.
Számos kertben előfordul, hogy napsütötte, meleg helyek és árnyékos, hűvös részek egyaránt megtalálhatók. A fényviszonyok ilyen mértékű különbsége bizonyos fűfélék számára kedvezőtlen. Az Everris Landscaper Pro Sun&Shade egyedülálló fűmagkeverék, ami kiváló árnyék- és taposástűrő-képességgel rendelkezik, ugyanakkor ellenáll a perzselő napsütésnek is. Ezt az egyedülálló fűmagkeveréket alkotó fűféléket napos és árnyékos viszonyok között vizsgáltuk, és a legjobban teljesítő fajtákat választottuk ki hozzá.

 

► Eltérő fényviszonyokra tesztelt fűfajták egyedülálló keveréke
► Kimagasló árnyék- és taposástűrő-képesség
► Ellenáll a perzselő napsütésnek is
 
 
Everris Landscaper Pro Performance fűmagkeverék
 

Rendkívül nagy teherbíró-képességű fűmagkeverék, aminek alapja az Everris saját nemesítésű angolperje-fajtája, amiből rövid idő alatt mutatós, többhasznú gyepfelület alakítható ki.
Rendkívül nagy teherbíró-képességű fűmagkeverék. Az Everris landscaper Pro Performance fűmagkeverék gyorsan csírázik és fejlődik, mutatós, többhasznú gyepfelületet képez. Kimagasló ellenálló- és megújuló-képességének köszönhetően jól bírja a rendszeres taposást, koptatást, még ott is, ahol gyerekek, illetve házi kedvencek miatt igen nagy az igénybevétel. Nagy mennyiségben tartalmaz gyors kelésű, taposástűrő és jó megújuló-képességű perjeféléket.
 
 

 

► Rendkívül jó ellenálló- és megújuló-képesség
► Kimagasló teherbíró-képesség
► Kimagasló megújuló-képesség
 
 
Everris Landscaper Pro  Finesse fűmagkeverék


A legmodernebb, legjobb minőségű fűmagkeverék, amit luxusminőségű fűfelületek, pázsitok kialakítására fejlesztettünk ki.
A tökéletességre törekvők választása. Az Everris Landscaper Pro Finesse egy rendkívül korszerű fűmagkeverék luxusminőségű fűfelületek, pázsitok kialakítására. Finom szerkezetű, sűrű, gyönyörű színű és jó teherbíró-képességű gyepfelület alakítható ki vele. A legkiválóbb fűmagkeverék finomlevelű csenkeszekből áll, ami kellemes, puha megjelenésű, sűrű gyepfelület képez.
 
 

 

► Finom levelű csenkeszfélék dominálnak benne
► Finom szerkezetű, sűrű gyepfelületet képez
► Gyönyörű színhatás, jó taposástűrő-képesség

Everris Landscaper Pro Supreme fűmagkeverék


A Supreme kiváló fűmagkeverék olyan esetekre, amikor az esztétikai megjelenés és a magas taposástűrés egyszerre jelentkező követelmény. Hibrid rétiperje fajtát tartalmaz, aminek agresszív rizómái erős és sűrű gyepet alakítanak ki. A fűmagok csírázását az Everris SmartStart bevonat gyorsítja.


 

 

► Gyors csírázás
► Kiváló taposástűrés
► Egész éven át tartó ragyogó szín
 

Letölthető Díszpark termékcsalád ismertető.
 


ÚJ! Fűmagkeverék-család profi gyepfelületekre
 
A ProSelect termékcsalád az Everris új fűmagkeverék-családja, amelyeket kifejezetten professzionális célokra, golfpályákhoz, sportpályákhoz, gyepszőnyeggyártáshoz és közterületen gyepfelületinek kialakítására fejlesztett ki a vállalat. A Pro Select fűmagkeverék összeállítására használt fűfajták az Everris kutató-fejlesztő hálózatának, illetve több egyetem és intézet közös fejlesztésének eredményei. Ennek a kapcsolatrendszernek köszönhetően jelenleg az Everris rendelkezik a világ egyik legnagyobb fűfajta génbankkal.
 
A ProSelect előnyei:
 • Kiemelkedő tisztaság
 • Magas csírázási százalék
 • Profi felhasználók számára összeállított, kifinomult választék
 • Kísérletekkel igazolt minőség
 • Egyedi körülményekre összeállított speciális keverékek
 
A ProSelect termékcsalád Magyarországon elérhető tagjai:
 
ProSelect Strong
 
Sűrű, sötétzöld, egész éven át szép színű gyep.
Ellenáll az intenzív használatnak, az aszálynak és fagynak.
Ideális összetétel igen meleg és akár aszályos, extenzívebb területekre is.
Összetétel:
10 % Lolium perenne
80 % Festuca arundinacea, 4 fajta
10 % Poa pratensis Thermal Blue hibrid
 
 
ProSelect Regenerator Plus

 
Sportpályák magvetéssel történő kialakítására, illetve felülvetésére, regenerálására kifejlesztett fűmagkeverék. A ProSelect Regenerator Plus finomlevelű angolperje-fajták (85%) és rétiperje-hibridek (15%) keverékét tartalmazza. Az utóbbi magvait Everris SmartStart burkolat veszi körül, ami gyors csírázást és begyökeresedést tesz lehetővé. A rétiperje-hibridek kiváló szárazságtűrők, valamint agresszív rizómájukkal rendkívül sűrű, erős, ellenálló gyepfelületet képeznek.
Különösen ajánlott sportpályák, stadionok, illetve golfpályák Fairway felületének kialakításához.

Új fűmagkeverékek kifejezetten a magyarországi igényekre kifejlesztve!

Az Everris 3 új fűmagkeveréke:

1. Pázsitgyep „Uniform” fűmagkeverék
 
A keveréket tervezte: Dr. Szemán László
 
A kert kultúra fejlődésével egyre nagyobb igény van az esztétikailag szép, és jó megjelenésű, egyöntetű, harmonikus pázsitgyep fenntartására házi kertekben és parkokban egyaránt. A gyeptelepítést követően a fenntartási cél a szőnyegszerű, minőségi pázsitgyep kialakítása. A magkeveréket alkotó fűfajok fajtái összességében és egyedileg is jól alkalmazkodnak a helyi környezeti adottságokhoz. Ez a pázsitkeverék az egyre magasabb hazai lakossági elvárások figyelembevételével készült. A keverék tervezésekor fontos szempont volt, hogy szárazabb, árnyékosabb és intenzíven használt kertekben is megállja a helyét.
Korán sűrűsödő, betegség ellenálló fajtákat tartalmaz. Az alacsony vágási magasságot jól tűri.A különleges minőségi szabványnak megfelelően, átlagon felüli csírázási képességű, ezért az ajánlott vetési dózist célszerű pontosan betartani.
A fűmagkeverék használata a következő előnyös tulajdonságokkal jár:
Az angolperje fajták,- azon kívül, hogy nagy a taposás-tűrésük, sőt -igényük, - biztosítják a telepítés évében a védőnövény szerepet a gyengébb kezdeti fejlődésű réti perje és vörös csenkesz fajtáknak, ugyan akkor fényes levelükkel és jó fejlődési erélyükkel, nyírástűrésükkel biztosítják a szép pázsitot. A réti perje és vörös csenkesz, mint tarackos füvek, a későbbi években elszaporodnak a gyepben és ezáltal lesz tartós, hosszú életű a pázsit. A naposabb részein a pázsitnak a réti perje nyer teret, míg az árnyékosabb részeken a vörös csenkesz képes megtelepedni. Az angolperje taposás és hengerezés nélkül 3-4 év alatt kihal a gyepből. Az intenzíven taposott, sérülésre hajlamos helyeken felülevetéssel pótolhatjuk. A fajták fejlődési üteme, színeződése, nyírás- és igénybevétel tűrése hasonló, ezért alkalmas a „Uniform” fűmag keverék a minőségében egyöntetű gyepszőnyeg típusú pázsit kialakításra. Korán sűrűsödő, betegség ellenálló fajtákat tartalmaz a keverék. Az alacsony vágási magasságot jól tűri.
Keverék összetétel:
Festuca rubra ’Litango’     40%
Lolium perenne ’Transate’   20%
Lolium perenne ’Verona’       20%
Poa pratensis ’Moonlight’ 10%
Poa pratensis ’Prosperity’ 10%
 
Telepítési idő:
Újgyep létesítés: tavasszal (március-május) és nyár végén (szeptember), de intenzív pázsitnak öntözött fenntartással a vegetációs időben bármikor
Felülvetés: elsősorban nyárvégén, de a vegetációs időszakban bármikor
 
Vetési dózis:
telepítéshez: 25-30g/m2         
felülvetéshez: 20-25 g/m2
A különleges minőségi szabványnak megfelelően, a keverékben szereplő minden fajta átlagon felüli csírázási képességű, ezért az ajánlott vetési dózist célszerű pontosan betartani.
Kiszerelés: 10kg/papírzsák ~ 330- 400m2-re elegendő
Gyökérváltás: keléstől számítva 6-8 hét
Vágási magasság:     első nyírás: 7cm-ről 5 centiméterre, a fenntartási években: az igényektől függően (az egyharmados szabály betartásával) 25mm-től
Tápanyag igény: magas 24-30g/m2/ év
Tápanyag arány:
Telepítéskor NPK arány: 1-1-0,5 (lehetőség szerint alkalmazva az Everris cég műtrágyáiból a telepítésre ajánlott adag kielégíti).
Fenntartási években:
Tavasszal (március, április) NPK arány: 1-0,5-0,5; Nitrogén túlsúlyos pázsit műtrágyák.
Nyár elején (május, június, július) NPK arány: 1-0,5-1; kiegyenlített arányú pázsit műtrágyák.
Nyáron hőség stressz tűrésre (július, augusztus) NPK arány: 1-0,3-1,5 arányú kálium túlsúlyos pázsit műtrágyák.            
Őszi felkészítésre (szeptember, október) NPK arány: 1-0,5-2 kálium túlsúlyos pázsit műtrágyák.
Téli felkészítésre (október, november) NPK arány: 1-0,5-2,5 Pre Winter típusú műtrágyákkal kielégíthető  
Filcképzés mérsékelt, felszíni gyepszellőztető tavaszi és nyárvégi alkalmazásával. megelőzhető.

 


 
2. Futballpálya Stabilizáló fűmagkeverék
A keveréket tervezte: Dr. Szemán László
 
Futballpálya sportgyepekkel szemben elvárás:
Sport szempontból a taposás és igénybevétel tűrő, sűrű, tömött gyeptakaró.
Esztétikai szempontból a genetikailag mélyzöld szín, a gyepalkotó fajok egyöntetű megjelenése, a minden évszakban örökzöld növénytakaró biztosíthatósága.
Fenntartás agrotechnikai szempontból a gyakori vágás és 20-30mm magas nyírástűrés, a jó víz és tápanyag hasznosítás, az életerős fejlődés és gyors önfelújító képesség, a javított, felülvetett foltokon a gyors vetőmagcsirázás, kelés és gyeptakaró képzés.
Ökológiai szempontból a hőmérséklet okozta hideg, hőség, aszály és szárazságtűrés.
Növényvédelmi szempontból a növényi kórokozókkal és kártevőkkel szembeni ellenálló és tűrőképesség.
Megbízható, gyommagoktól mentes fajta keverék.
A fenti elvárásokat elégíti ki a sportgyep felülvetésre és újgyep telepítésre tervezett fajtákból összeállított „Stabilizáló” fűmagkeverék.
 
A fűmagkeverék használata a következő előnyös tulajdonságokkal jár:
A keverékben található angol perje fajták genetikailag sötétzöld színt adnak. Télállóság tekintetében a fajták kiválóak. Betegség ellenállóságra szelektált fajták kiválasztása következtében a keverék ellenálló a levélfoltosság, a rozsdabetegségek és a sclerotinia valamint más gombafertőzésekkel szemben.     
A réti perje komponens szintén sötétzöld, kompakt fajta, ami a nyírási szempontból előnyös.
A stadionok időszakosan árnyékosabb gyepterületeihez is alkalmazkodó fajták kerültek a keverékbe.
A stabilizáló keverék alkalmazásával a meglévő gyeptakaró felülvetése után egy igénybevétel és taposás tűrő, a külső behatásoknak ellenálló sportgyep kialakítását érhetjük el a szakszerű fenntartás technológia megvalósítása mellett.
Keverék összetétel:
Lolium perenne         Fairway   20%
Lolium perenne         Equate     10%
Lolium perenne         Romeo     25%
Lolium perenne         Verona     25%
Poa pratensis             Prosperity 10%
Festuca rubra             Litango     10%
 
Telepítési idő:
Újgyep létesítés:         tavasszal és nyár végén
Felülvetés:      a vegetációs időszakban bármikor.
 
Vetőmag dózis:
Újgyep telepítéshez: 25-30g/m2
Felülvetéshez: 18-25g/m2
Vágási magasság: 20 mm-től
Kiszerelés: 10kg/papírzsák ~ 330- 550m2

 

3. Toscana fűmagkeverék
 
Az Everris legújabb mediterrán jellegű pázsit fűmagkeveréke a Toscana.
Mediterrán jellegét nemcsak megjelenésének köszönheti, hanem kiváló tulajdonságainak is.
Mély gyökérzete miatt sokkal ellenállóbbá válik, a külső stressz hatásokkal szemben.
Megjelenés
Fajtaszelekciója igazi áttörést jelent az esztétikum és a használati érték közt.
Mély zöld színe, valamint szálnövekedése mind felfelé és oldalirányba történik. Ezzel kivételes sűrűséget képes elérni.
Törpített változatai révén mérsékelt növekedés, ezzel a nyírásszám csökkenés jellemzi.
 
Felhasználás
Végfelhasználást tekintve leginkább magánkertek, üdülők, strandok, hotelek, wellness központok stb.füvesítésére ajánljuk.
 
Telepítés
Bármely kerti talajba jól és eredményesen vethető. Csíraidő 8-12nap. (15-23°C) Ezen időszak alatt a magágyat folyamatosan nedvesen kell tartani.
Könnyített gyephasználat 5-6. hét
Teljes fedettség 8. hét
 
 
Kiemelt tulajdonságai:
 • gyors csírázás,
 • alacsony nedvesség igény,
 • kiváló hő, szárazságtűrés,
 • kiváló taposástűrés,
 • kiváló szín,
 • mérsékelt növekedés,
 • jó betegségtűrés
 
Vetési dózis: 30-40g/m2
Vetési idő: április-május / augusztus-szeptember
Vágási magasság: 25-40mm
Kiszerelés: 10kg/papírzsák ~ 250- 330m2
 
 
A termékek megvásárolhatók:
PRENOR Kertészeti Áruda  9700 Szombathely, Béke tér 1. 
tel. : 94/ 330 791   70/338 6302
PRENOR Kertészeti Raktár és Üzlet  Szigetszentmiklós Csepeli út 45-47.
tel.: 70/338 6313
vagy
rendeljen házhozszállítással Webáruházunkban
 
Szaktanácsadás:
Mágori Tibor   (+36) 20 536 9800 

Vissza


Facebook